|  | 

Hírek

Januári, februári rendezvényeink.

img-responsive

Január 25-én lesz a következő estünk, melynek témája az ingatlanfotózás.

A részvétel ingyenes, saját fogyasztását fizeti mindenki.

Vicc, ahogy néhányan fotózunk. Homályos sötét képek, ferde horizont, rumli a lakásban, az érdeklődőnek az élettől is elmegy a kedve, nemhogy a vásárlástól..
Átkozottan aludni 100 évig, csak egy csók egy jóképű ingatlanügynök eltörölné a varázslatot.

És így csináljuk évtizedek óta. Az amerikai oldalakat nézegetve sajnálkozva mondjuk: na ja, nekik van külön fotósra pénzük..

Mit tehetünk ezügyben?

Még a mai legfejlettebb digitális fényképezőgépek is érzékenyek az úgynevezett "idióta ujjára".

Van  két profi fotósunk,

Turi Márton
(https://www.facebook.com/martonturiphotography/  ) és ( https://www.facebook.com/ujraterveztem/ )

és
Glázer Attila

http://ingatlanfotok.org/

ők az ingatlanfotózás szakmai rejtelmeibe vezetnek be minket.

Nem mindegy, hogy ablakkal szemben, telefonnal, vagy profi, esetleg kompakt géppel, milyen fényviszonyok között, milyen szögből, mit, mivel, hogyan, miért, stb.. :)

Nagyon hasznos és érdekes dolgokat tanulhatunk.

Ingatlanfotózás? Közvetítőknek kötelező!

A fotózással némi jogi bonyodalmak is lehetnek, például: belefotózunk valakit véletlen, vagy értéktárgyakat, riasztót, kulcsokat, mutatunk, ezután betörnek a lakásba.
Az is előfordul, hogy  tulajdonosra nézve kellemetlen dolgokat rögzítünk, esetleg rumli van és utána ez baja a megbízónak, ha ezekkel csak a képen szembesül, újat kell csinálni, ennek költségeit ki viseli?.. stb.

További ingatlanos kérdés, hogy amennyiben kívülről felismerhető fotó készül, így hirdetjük, az érdeklődő megkeresi (bennünket kikerülve) a tulajt, vagy a szomszéd háza  belelóg – amiért az reklamál, számos gond lehet ezzel kapcsolatban.

Hogyan lehet ezeket kivédeni, megelőzni, illetve mi van, ha már áll a bál? Ezekre is remélem választ kapunk a jövő héten, 25-én este 18 órától.

dr Szabó György és dr Koppány Attila szakértőktől.

Helyszín: Márványmenyasszony – étterem, Budapest, Márvány Utca 8 a Déli p.u. fölött, megközelítés:

http://maps.google.hu/maps?hl=hu&ie=UTF8&q=Budapest,+M%C3%A1rv%C3%A1ny+u+6&fb=1&gl=hu&hnear=&cid=0,0,2990135313955029897&ei=uovYS9ztHo-VOIDstN0G&ved=0CAcQnwIwAA&hq=Budapest,+M%C3%A1rv%C3%A1ny+u+6&ll=47.496415,19.027956&spn=0.00822,0.019076&z=16&iwloc=A

———————————————-

A jövő hónap programja (február)

Február 22-én a következő találkozón: adatvédelem és pénzmosás elleni kötelező eljárások.
-a május 25-én élesedő  brutális büntetésekkel riogató adatvédelmi jogszabályról, annak az iszonyat bonyolult és szinte kivitelezhetetlen őrületéről lesz szó. Az ingatlanszakma részére megoldást keresünk és találunk. Ezt tényleg komolyan kell venni, mert olyan bírságok vannak, hogy teljesen tönkretehet bármilyen vállalkozást.

Az új rendszer néhány elemével csatlakozik az adatvédelmi jogszabályhoz, mármint vannak olyan közös pontok, amelyek miatt érdemes ezt a két témát együtt kezelni. (február 22-én lesz a második rendezvény)

De először a januári, a fotózás! :) Várunk mindenkit.

Üdvözlettel:

Békési Béla

+36 20 9283 266

[email protected]

januari-februari-rendezvanyeink

ABOUT THE AUTHOR

Minden vélemény számít!