|  | 

Ingatlanközvetítői névjegyzék

Ingatlanközvetítői Névjegyzék

A Megyei Ingatlanközvetítõi Névjegyzékben minden ingatlannal, cheap közvetítéssel, here értékbecsléssel foglalkozó szakembernek regisztrálnia kell. A regisztrációról a határozatot a megyei v. kerületi önkormányzatok szakhatósága adja ki. Az internetes Ingatlanközvetítõi Névjegyzékbe csak azok kerülhetnek be, medicine akik a fenti módon regisztráltak a Megyei Önkormányzatoknál, kérik felkerülésüket e portálra, és itt kitöltik a regisztrációs ûrlapokat. A határozatokat kötelezõ megküldeni a portálra a regisztráció során, ezt a szerkesztõség ellenõrizheti.

Névjegyzék: http://ingatlankozvetitoi.nevjegyzek.eu/

Regisztráció a névjegyzékbe: http://5×5.hu/?pID=13
Névtelen

MIÉSZ tagok országos értékbecslői lefedettség:

https://docs.google.com/document/d/121IhXdhjan_Ms6ydX5mvxAA6dc0kBTUNppsdsirRioI/edit 

ingatlankozvetitoi-nevjegyzek

ABOUT THE AUTHOR

2 Comments

 1. Miller Elisa

  Tisztelt MIÉSZ! Érdeklődöm, mivel ingatlaneladás és vétel előtt állok, hogy az 1993. évi LXXVIII. törvény 64/c paragrafusának megfelelően a budapesti és Pest megyei nagyon korrekt ingatlanközvetítői regisztrációs adatbázison kívül az Önök által üzemeltetett MEGYEI Ingatlanközvetítő tartalmazza-e a Pest Megyén és Budapesten kívül regisztrált összes országos megyei ingatlanközvetítő vállalkozásokat, vagy pedig az Önök által üzemeltetett és furcsa nevén INTERNETESNEK is nevezett ingatlanközvetítői adatbázis az micsoda? E mellett kérdezném, hogy a kötelező Elállási nyilatkozatot és jogot a fogyasztó (megbízó) számára a 45/2014-es KORMÁNYRENDELET értelmében megadják-e, hiszen ha nincs tájékoztatás, akkor az ügyfél 14 napon belül egyértelmű Nyilatkozattal ELÁLLHAT a megbízástól. Én éppen azt teszem az OTP Ingatlanpont Kft. teljesen inkorrekt szerződésével kapcsolatosan, mert 3 hónapos kizárólag szerződést kötöttünk, ennek ellenére 180 nap is szerepel benne, és továbbá az is, hogy ha letelik a kizárólag határidő (amely elvileg június 02), akkor további 12 hónapig ő küldhet vevőt és akkor köteles vagyok kifizetni a jutalékát. Nos, ezt úgy hívják az én szememben, hogy MEGTÉVESZTÉS és TÉVEDÉSBEN TARTÁS BŰNCSELEKMÉNYE, ezért az OTP Csoport vezető jogtanácsosának fogok Írni. Másrészt a 45/2014-es kormányrendelet egyetlen passzusát sem tartották be. Nem tudom, mi a célja az OTP INGATLANPONT KFT-nek ezzel, talán az ügyfelek lakásmaffia-szerűen történő hajléktalanná tétele és az ingatlanok megszerzése? Nem tudom egyelőre a választ. Azt megköszönöm, ha Önöktől kapok választ, nagyban segítené azt, hogy kit bízok meg az ingatlanom eladásával. Tisztelettel: Molnár Ibolya Erzsébet, pénzügyi-külkereskedelmi szakokleveles üzemgazdász, mérlegképes könyvelő.

 2. Szerkesztő

  Tisztelt Molnár Ibolya!

  Az “internetes” névjegyzék – azaz a “micsoda” mint ahogy leírtuk:

  Az internetes Ingatlanközvetítõi Névjegyzékbe csak azok kerülhetnek be, akik a fenti módon regisztráltak a Megyei Önkormányzatoknál, kérik felkerülésüket e portálra, és itt kitöltik a regisztrációs ûrlapokat.

  Tehát ez önkéntes névjegyzék, aki ide felkerül, az megfelel egyfajta minimumnak, elérhetőség és arckép található, de nem a teljes szakmai felületet mutatja be. Továbbá nem mutatja be a referenseket, szakmai képzettség és erkölcsi nélkül dolgozó bármi néven nevezendő munkatársakat, bedolgozókat. Nem mutatja be a feketén dolgozókat sem, a közterheket nem viselő és visszaéléseket elkövető idegen elemeket sem.

  A további kérdésére: a MIÉSZ nem foglalkozik ingatlanközvetítéssel, szakmai szervezet, az elállási jog a tagok önálló megbízási szerződésében szerepelhet.
  Természetesen a jogkövető magatartást ajánljuk minden tagunknak, de az egyedi szerződések elkészítésére nincs jogosítványunk.

  Mivel nem ismerjük az önök által megkötött megbízási szerződést, így arról véleményt mondani sem tudunk.

  Javaslom, hogy tagjaink közül válasszon szakembert, ha közelebbi területrészt megad, szívesen ajánlunk az adott településrészről szakembert. További kapcsolattartásra javaslom az [email protected] oldalt.

  Az OTP nagy hangsúlyt helyez a szolgáltatások minőségére, sajnos nem tagunk, de észrevételeit vagy panaszát közvetlenül az OTP-hez fordulva is közölheti.

Minden vélemény számít!